martes, 3 de mayo de 2011

Perles ideològiques del senyor Mora (1): què en pensa de la cooperació internacional.

Perles ideològiques tretes del seu llibre, un recull esplèndid de preguntes formulades pel senyor Ramon Reixach i de respostes del senyor Joan Mora, que ens parlen de la seva ideologia ( compartida pels dos), del que pensen de la gent que no són com ells i que ens mostren sense embuts el seu estil genuí, ideologitzat i molt poc respectuós amb els altres que no pensen com ells.

Per exemple:

A la pregunta de què en pensa del recolzament que el Consell de Cooperació Municipal ( i el Fons Català)dóna a la ONG de Mataró Grup Tercer Món, Joan Mora diu:

“ en aquest exemple de què em parla es veuen ben clarament tots els muntatges ideològics d’alguns, que els permeten d’anar fent la viu-viu, tot i ser pèssims gestors” (...) El projcte és a Amèrica. I justament a Txiapes amb tot el que comporta aquest nom per a l’imaginari de l’esquerra d’aquí”.

També Joan Mora ens diu què en pensa de la tasca dels voluntaris:

“ m’en refio més d’aquells missioners de l’antiga escola que d’aquests de la nova perquè aquells s’hi deixaven la pell, allà. Al costat de gent que avui treballa amb molt de compromís en aquests temes, hi ha també un papanatisme exagerat que és contraproduent per al propi àmbit de la cooperació al desenvolupament.

Per cert, ens pot dir el senyor Mora quines entitats de la ciutat fan papanatisme? Potser les que no són de la seva òrbita? Si és alcalde amb el suport del PP prohibiran les que fan papanatisme?

I una més, què en pensa sobre l'ajut al tercer món:

“ de vegades veig en l’ajut al tercer món una certa estupidesa en el sentit de ser una mena de “ confessió comunitària” per als pecats que cometem aquí".

Tot plegat molt aclaridor.

És bo que les entitats que creuen en la solidaritat i fraternitat i que hi dediquen molt de temps de les seves vids privades coneguin els seus pensament vers ells.

S'imaginen a l'Alcalde Baron tractant així a la gent que no pensa com ell? No.
S'imaginen a l'Alcalde Baron faltan el respecte a la gent que fa coses per la ciutat? No.

Aquesta és la ideologia de Joan Mora.  

Jo no me'n fio...